середа, 29 квітня 2020 08:21

Запустили експериментальну лінію транспорту

Запустили експериментальну лінію транспорту
Тролейбус винайшов німецький інженер і політичний діяч Вернер фон Сіменс. Фото: Siemens

У Берліні 29 квітня 1882-го почала діяти перша у світі експериментальна лінія тролейбуса. Його винайшов німецький інженер, винахідник і політичний діяч Вернер фон Сіменс.

Компанія Siemens відома тим, що пройшла шлях від невеликої майстерні до транснаціонального концерну. Компанія побудувала першу міжнародну телеграфну лінію в Європі, потім будувала електропоїзди, потім - тролейбуси, або електромоти.

Електромот - перший у світі безрейковий електричний транспортний засіб, який отримував живлення від контактної мережі, попередник тролейбуса. Придуманий винахідником доктором Вернером фон Сіменсом у Берліні. 1879-го фірма Сіменса на берлінській промисловій виставці презентувала першу електричну залізницю. Електропотяг розвивав швидкість 6,5 км/год. і живився від третьої рейки постійним струмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився батько європейської електроіндустрії: 5 винаходів Вернера Сіменса

Перша тролейбусна лінія довжиною пів кілометра діяла з 29 квітня по 13 червня 1882 року. Маршрут був всього на кілька станцій у Берліні.Тролейбус - це чотириколісний візок із приводом на задні колеса. Тролейбус отримував живлення від контактної мережі постійного струму за допомогою гнучкого кабелю. Цей експериментальний транспортний засіб уже відповідав усім технічним критеріям типового тролейбуса. Після закінчення випробувань лінію було закрито.

13 грудня 1816-го народився німецький інженер, винахідник і політичний діяч Вернер фон Сіменс. 1847-го у Берліні заснував компанію Siemens.

Зараз ви читаєте новину «Запустили експериментальну лінію транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути