Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2012 18:44

"Ворог народу" Віктор Суворов розповість як втік з СРСР

Автор: Фото надане видавцями
 

У вересні виходить нова книга легендарного та таємничого Віктора Суворова — "Кузькіна мать". Новинку від автора історичних бестселерів "Криголам" та "Акваріум" презентує видавництво "Зелений пес" .

Особистість Суворова оповита таємницями, міфами та домислами. Навіть його прізвище в Україні завжди писали по-різному — чи то "Різун", чи "Рєзун".

Тож, вперше шпигун-історик-дослідник-письменник наважився розповісти правду про своє життя, а саме — написати автобіографію.

"Викривачі шукають – і знаходять – невідповідності у біографіях Віктора Суворова і Володимира Рєзуна. Дарма стараєтесь, панове – відповідностей і не мало бути. Якби я точно назвав імена, місця і дати, це було б підлістю стосовно моїх товаришів, колег по службі та командирів. Тому я, змістив оповідь по місцю та часу, змінив імена. У своїх книгах, я цілком свідомо працював "на пониження", - коментує Суворов-Рєзун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Віктора Суворова не пускають в Україну - найцікавіше в журналі "Країна"

Читачі з перших вуст дізнаються про навчання письменника у Суворівському училищі, про реальну шпигунську діяльність, чому у своїх книгах він перейменовував людей, як насправді тікав з СРСР, коли й чому взявся за письменництво. Нарешті Віктор Суворов дає справжню інформацію про себе, яку весь час мріяла приховати радянська система.

У книзі "Кузькіна мать", присвяченій Карибській кризі (50-ліття якої ми відзначаємо цього року) Суворов здивує не лише фактами про ядерне протистояння Радянського Союзу та США, яке мало не поставило крапку у розвитку людської цивілізації, але й автобіографією та першим зверненням до українського читача. Адже досі книжки українця Рєзуна ще не виходили українською мовою.

Нагадаємо, що "Кузькіна мать" – крилатий вислів Хрущова, а до того ще й назва  ядерної бомби, яку Радянський Союз підірвав на Новій Землі, щоб залякати імперіалістів.

Презентація книги відбудеться на Форумі видавців у Львові.

Зараз ви читаєте новину «"Ворог народу" Віктор Суворов розповість як втік з СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути