понеділок, 07 вересня 2020 18:02

Волонтери витягли з річки давній човен-довбанку

Волонтери витягли з річки давній човен-довбанку
З річки Случ на Рівненщині дістали давній човен-довбанку Фото: rv.gov.ua

Волонтери, археологи та історики підняли стародавній човен-довбанку із річки Случ у Березнівському районі Рівненської області.

Човен виявили торік. Викопували його понад 20 людей. Перед тим його досліджували у воді, повідомляють у Рівненській обласній держадміністрації.

"Човен метр завширшки та майже 10 – у довжину. Торік ми робили спробу підняття. Однак тоді не було достатньої кількості людей та техніки, тому нам не вдалось. Сьогодні, завдяки підтримці голови Рівненської ОДА Віталія Коваля та фахівців ГУ ДСНС, ми маємо необхідну техніку. Також можемо забезпечити транспортом і харчуванням понад 20 волонтерів", - зазначив керівник клубу історичної реконструкції "Оствиця" Юрій Ойцюсь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали водити екскурсії до унікального човна, якому понад 700 років

Археологи кажуть, що через значні пошкодження важко встановити його точний вік. Але човну точно понад 100 років. Справжній вік покаже датування.

Нещодавно археологи знайшли древлянський човен на річці Уборть поблизу села Хочине Олевського району Житомирської області. Місцевий підприємець Олександр Лупаїна організував місцевих жителів. Вони допомогли підняти його.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери витягли з річки давній човен-довбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути