середа, 01 липня 2020 08:21

Вчений презентував нову теорію походження людини

Вчений презентував нову теорію походження людини
Британський натураліст Чарльз Дарвін виклав докази походження людини від мавпи. Колаж www.darwinproject.ac.uk

Британський натураліст Чарльз Дарвін у Лондоні 1 липня 1858-го представив теорію еволюції. Більше 14 років вчений не наважувався оприлюднити теорію про походження видів. Дарвін боявся релігійного переслідування і ганьби.

Чарльз Роберт Дарвін народився в родині лікаря в місті Шрусбері на південному заході Англії. Студентом побував у Бразилії, Аргентині, Чилі, Перу та на Галапагоських островах у Тихому океані. Знайшов залишки великих чотириногих ссавців і помітив, що їхні кістки схожі на кістки сучасних звірів, тільки набагато більші. Задумався над тим, чому вимерли всі ці гігантські тварини. Припустив, що за багато мільйонів років вигляд тварин на землі змінився - вони еволюціонували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителя заарештували за розповідь на уроці забороненої теорії

Через півтори року він написав і опублікував книгу "Походження видів шляхом природного відбору, або збереження придатних порід у боротьбі за життя". Неоднозначність сприйняття теорії Дарвіна тільки посилилось після виходу в 1871 році його наступної книги - "Походження людини і статевий добір". Автор виклав докази походження людини від мавпи.

За свої відкриття в галузі біології вчений отримав безліч нагород від наукових товариств Європи. Кілька університетів обрали його почесним доктором, декілька академій — членом-кореспондентом.

Учителя з американського містечка Дейтон Джона Скоупса 5 травня 1925-го заарештували за викладання на уроці біології еволюційної теорії британського вченого Чарльза Дарвіна. У школах походження людини пояснювали як творіння Бога.

Зараз ви читаєте новину «Вчений презентував нову теорію походження людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути