Ексклюзиви
понеділок, 11 липня 2016 16:10

В Ізраїлі археологи виявили давнє поховання

В Ізраїлі археологи виявили давнє поховання
Кладовище філістимлян

Американські та ізраїльські археологи виявили поруч з містом Ашкелон на півдні Ізраїлю кладовище філістимлян.

Під час розкопок знайшли численні людські останки і артефакти XI-VIII ст. до н. е. Кладовище виявили ще 2013-го, проте про результати проведених робіт публічно повідомили тільки зараз. Дослідники розкопали рештки 160 осіб, переважно дорослих людей і кілька поховань маленьких дітей. Передає УНІАН.

У багатьох могилах вчені знайшли предмети, які, мабуть, належали померлим - судини і чаші, рідше - прикраси і зброю: наконечники стріл і вістря списів. У деяких похованнях археологи поруч зі скелетами побачили флакони для парфумів.

Вчені планують провести радіовуглецевий аналіз останків і аналіз ДНК. Згідно з гіпотезою, філістимляни мігрували з заходу, приблизно в XII ст. до н. е. Про те, що цей народ був немісцевим, свідчать архітектура, стиль кераміки, глиняні черепки з написами несемітською мовою.

Керівник розкопок, професор Гарвардського університету Лоуренс Стаджер вважає, що філістимляни мігрували з узбережжя Егейського моря, можливо з Кіпру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Португалії виявили давній телескоп

Ашкелон був найбільшим і найстарішим морським портом в Ханаані. Філістимляни завоювали місто в XII ст. до н. е. Ашкелон - одне з п'яти філістимських міст, які постійно воювали з Ізраїлем і Юдейським царством. 604 року до н. е. місто завоювали вавилонські війська, а жителів взяли в полон.

Як повідомляли раніше, ізраїльські археологи знайшли 2 нових мозаїчних панно часів Римської імперії. На зображеннях виразно помітні Ноїв Ковчег і розходження морських хвиль у часи, коли до Єгипету прийшли євреї.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі археологи виявили давнє поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути