середа, 23 червня 2021 13:31

Знайшли замок на вершині гори

Знайшли замок на вершині гори
Замкові споруди у провінції Ван знаходять не вперше. Але ця розташована на вершині гори Фото: hurriyetdailynews.com

У турецькій провінції Ван археологи виявили руїни замку, збудованого 2,8 тис. років тому. Знахідку назвали важливим відкриттям.

Під час дослідження фахівцям вдалося розкопати стіни замку та велику цистерну глибиною 6,5 м. Також зібрали керамічні залишки, інформує Hurriyet Daily News.

Археологи встановили, що замок побудували за часів панування на тих теренах держави Урарту, але користувалися ним переважно в Середньовіччі.

Під час будівництва стін замку використовували вапняк і піщаник. Сама ж споруда стояла на вершині гори, висотою 2,5 тис. м. Тому замок називають важливим відкриттям.

Влада провінції переконана, що замок зробить свій внесок в історичне багатство району та привабить істориків і туристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час розкопок у замковій вежі виявили невідоме приміщення

2020-го археологи розкопали скелет дитини з драконячими браслетами на давньому некрополі фортеці Чавуштепе неподалік міста Ван однойменної провінції на сході Туреччини. Похованню близько 2,7 тис. років.

Колись на місці сучасного Вану стояло місто Тушпа, що було столицею королівства Урарту. Фортецю Чавуштепе заклали за правління царя Сардурі II - 765-735 роки до н.е. Протягом 1961-1986 років археологи виявляли тут залишки оборонних стін цитаделі, царського палацу, храму, вежі і господарських приміщень.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли замок на вершині гори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути