вівторок, 22 жовтня 2013 16:50

У вікторіанській Англії сексу боялися тільки на публіці

У вікторіанській Англії сексу боялися тільки на публіці
Фото: liveinternet.ru

Королева Вікторія за чутками вчила свою дочку напередодні першої шлюбної ночі "лягти на спину і думати про Англію".

Показати щиколотку в той час було для жінки верхом непристойності.

Якби вікторіанці вирішили кохатися, їм знадобилося б зняти з себе стільки шарів одягу, що... загалом, воно того не варте.

Це лише дещиця жартів про суворі звичаї вікторіанської доби. Але якщо ставлення до сексу у 19 століття справді було не простим, тоді дивно як вікторіанці взагалі пережили свій час.

Насправді ж жорстких норм дотримувалися тільки на людях.

А про приватне життя цих людей можна судити з тон порнографічної продукції, яку вони споживали. При чому вона змусить червоніти навіть сьогоднішніх завсідників порносайтів. Там було все: інцест, згвалтування, педофілія, оргії, садизм, мазохізм - повний набір збоченця.

Щодо святенництва королеви Вікторії, то її щоденники говорять про інше: її величність обожнювала секс. І дев'ять дітей - ще один тому доказ.

Щодо сексуального життя пуритан 16-17 століть також існує чимало міфів. Про них звикли думати як про аскетів, які задалися метою очистити світ від усього, що могло так чи інакше викликати непристойні асоціації.

Секс поза шлюбом дійсно вважався у пуританському суспільстві злочином, однак в реальності цей закон вилився в безліч поспішних шлюбів. Згідно з деякими історичними дослідженнями, одна з трьох пуританських жінок виходила заміж будучи вже вагітною.

А ось вже подружні пари вдавалися до плотських утіх щосили. І не тільки за щільно зачиненими дверима своєї спальні. Є свідчення, що вони могли займатися "цим" на ганку свого будинку, на грядці з бобами, на кладовищі, в канаві. У прислуги одним з улюблених місць була кухня, причому іншим слугам не заборонялося підглядати.

Пуританська церква не тільки вважала секс між подружжям справою гідною. Його визнавали необхідним не тільки для отримання потомства - задоволення партнера теж розглядалося як подружній обов'язок. Імпотенція і статева слабкість були вагомою підставою для розлучення.

Зараз ви читаєте новину «У вікторіанській Англії сексу боялися тільки на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути