пʼятниця, 04 жовтня 2013 15:23

Непорнографічний фільм про жіночий оргазм та картина, що розгнівила Хрущова - ретроспектива на "Молодості"
6

На яскравому сонці
Екстаз
Корабель дурнів
Летять журавлі
Молоді леви

6 унікальних кінопоказів відбудеться в рамках кінофестивалю "Молодість" у Києві.

На честь видатних кіномитців, яким цього року виповнюється 100 років, розробили окрему ретроспективну програму "Століття". Покажуть фільми - "Жінка моєї мрії" Ґеорґа Якобі (1944). Головну роль виконала ювілярка Марікка Рьокк, відома німецька акторка угорського походження. А також "На яскравому сонці" (1960) з Аленом Делоном у головних ролях. Це перша екранізація роману "Талановитий містер Ріплі" Рене Клемана, якому виповнилося б цього року 100.

"Корабель дурнів" у 1965-му році зняв американський режисер і кінопродюсер Стенлі Крамер. У драмі люди на кораблі хочуть втекти від минулого життя. Вірять, що в кінці подорожі усі їхні проблеми вирішаться. У фільмі востаннє зіграла відома акторка Вів'єн Лі. Її героїня на кораблі - 46-річна кокетка Мері, яка багато п'є і закохує в себе одного з офіцерів.

З нагоди 100-ліття Хеді Ламарр покажуть фільм "Екстаз" Ґустава Махати (1933). Це перший непорнографічний фільм, який зображує статевий акт та жіночий оргазм. Мелодраматична історія на тему любовного трикутника. Дуже провокативний для свого часу фільм, зокрема через сцену оголеної Гейді у воді та моменту, що натякає на оральний секс.

До 100-річчя Ірвіна Шоу приурочений показ фільму "Молоді леви" Едварда Дмитрика (1958). Стрічка знята за однойменним романом легендарного письменника. В епічній драмі про війну йдеться про долю трьох чоловіків - німця, американця та єврея. Одну з головних ролей у фільмі американського режисера українського походження (відомий в Голлівуді своїми картинами 1940-х років в стилі "чорного кіно") виконав Марлон Брандо.

Також 2013 року виповнюється 100 років з дня народження видатного драматурга Віктора Розова. У рамках "Століття" відбудеться показ легендарної стрічки "Летять журавлі" Михайла Калатозова, знятої за мотивами повісті Розова "Вічно живі", де він також виступив як автор сценарію. "Летять журавлі" з Тетяною Самойловою та Олексієм Баталовим – єдиний радянський фільм-лауреат Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю (1958). Микита Хрущов після перегляду фільму гнівно розкритикував його, назвавши головну героїню "повією".

Почнеться міжнародний кінофестиваль "Молодість" 19 жовтня, у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Непорнографічний фільм про жіночий оргазм та картина, що розгнівила Хрущова - ретроспектива на "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі