пʼятниця, 04 жовтня 2013 08:30

У прокат вийшов перший український сімейний фільм про найсильнішу людину планети
7

Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму

В широкому прокаті стартував ще один український фільм. "Іван Сила" - перша сімейна пригодницька картина українського виробництва. У ній йдеться про найсильнішу людину планети - велета з гірського села Івана Силу.

Пригодницький фільм Віктора Андрієнко та Ігоря Письменного заснований на реальних подіях. У картині розповідається про українського силача Івана Фірцака, який в 1928 році офіційно завоював титул найсильнішої людини планети. В основі фільму – книга Олександра Гавроша "Неймовірні пригоди Івана Сили".

Головну роль у фільмі виконав донецький богатир Дмитро Халаджи. Він зубами гнув сталевого лома, а на його грудях розбивали 350-кілограмову брилу. Найгіднішого супротивника Івана Сили грає український чемпіон Василь Вірастюк. Ольга Сумська - рокову баронесу, а сам Віктор Андрієнко втілив на екрані головного інтриганта стрічки - агента Фіксу. Також у ролях - відомий російський актор Сергій Романюк, Ігор Письменний, Борис Барський, Іванна Сахно, В'ячеслав Гіндін.

"Наш фільм – не просто відтворює деякі сторінки з життя найсильнішої людини 20 століття. І Фірцак, і Халаджи, і Вірастюк для будь-якої молодої людини можуть стати прикладом, як ставити мету і як досягати її, розраховуючи тільки на власні сили" - розповідає про картину режисер-постановник Віктор Андрієнко.

Дія фільму розгортається в Європі початку 20 століття. У великому місті на двадцятирічного Івана Силу чекають інтриги, випробування коханням та найсильнішими у світі ворогами. Його називали і залізним серцем, і селюком, і чемпіоном. У тілі карпатського богатиря було стільки сили, що на своїх плечах він носив увесь цирк. Та не лише сталеві м'язи, а й добре серце ведуть карпатського супермена від перемоги до перемоги. Дуже швидко йому вдалося пройти шлях від звичайнісінького вантажника до звання "найсильніша людина планети".

У фільмі немає декорацій - всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, в справжній фортеці, в справжньому цирку. Фільм "Іван Сила" знятий студією "Інсайт-Медіа" на замовлення Держагентства України з питань кіно. Стрічка отримала стовідсоткову фінансову підтримку держави. Бюджет проекту склав близько 16 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийшов перший український сімейний фільм про найсильнішу людину планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі