вівторок, 28 травня 2013 13:18

Українським фільмом про знаменитого силача Фірцака зацікавилися британці

Українським фільмом про знаменитого силача Фірцака зацікавилися британці
Кадр з фільму "Іван Сила"

Дитячий фільм "Іван Сила" у міжнародний прокат випустить британська дистриб'юторська компанія. Про це розповів продюсер стрічки Володимир Філіппов. Нещодавно він повернувся з Каннського фестивалю, де представляв фільм під час роботи Українського павільйону.

Цього року в Каннах поряд з іншими українськими фільмами презентували три дитячі стрічки: анімаційний фільм "Микита Кожум'яка та вогняна квітка", "Іван Сила" Віктора Андрієнка, а також "Чарівні історії: еліксир доброти" Лілії Солдатенко.

"Англійська дистриб'юторська компанія "Amadeus Entertainment" розповсюджуватиме фільм у світовому прокаті. Перша його презентація відбудеться в Торонто на міжнародному кінофестивалі, який присвячено саме дитячим та сімейним фільмам" - розповів Володимир Філіппов.

Українська прем'єра фільму запланована на вересень. У картині розповідається історія реального українського силача Івана Фірцака, який в 1928 році офіційно завоював титул найсильнішої людини планети.

Головного героя грає справжній цирковий атлет Дмитро Халаджі. Персонаж Василя Вірастюка протистоїть йому, але в кінці фільму вони стають друзями. Знімається і відомий актор Сергій Романюк, який грає Івана Силу вже в старості.

У фільмі немає декорацій - всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, в справжній фортеці, в справжньому цирку. Крім того, і всі видовищні та силові трюки Дмитро Халаджі виконував сам. Силач зубами гнув лом; лежав на гвіздках і на його грудях розбивали камінь вагою близько 300 кілограм.

За основу фільму взяли книжку Олександра Гавроша "Неймовірні пригоди Івана Сили". Для екрану її адаптували Ігор Письменний та Віктор Андрієнко. Вони ж, окрім того, є режисерами фільму та зіграли в ньому невеликі ролі.

Зараз ви читаєте новину «Українським фільмом про знаменитого силача Фірцака зацікавилися британці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі