понеділок, 27 травня 2013 11:44

Режисера Кешиша на сцені зацілували його юні акторки - усі переможці Каннського фестивалю
11

Фото: Фото: Reuters

"Золота пальмова гілка" 66-го Каннського фестивалю, який завершив свою роботу в неділю ввечері, дісталася французькому режисерові туніського походження Абделатіфу Кешишу за його стрічку "Життя Адель. Частина 1 і 2" (La vie d'Adele - Chapitre 1 & 2 з міжнародною назвою "Синій - найтепліший колір"), яка стала однією з найбільш провокаційних картини основного конкурсу, а також напередодні була удостоєна нагороди Міжнародної федерації кінокритиків ФІПРЕССІ (FIPRESCI).

Головна героїня стрічки - 17-річна Адель (Адель Екзаркопулос), яка дуже любить дітей і мріє стати вчителькою. Незадовго до свого 18-річчя вона зустрічає Емму (Леа Сейду) - загадкову дівчину з блакитними волоссям - і закохується в неї. Фільм створено за мотивами коміксу Жюлі Маро "Блакитний ангел" і містить досить багато відвертих еротичних сцен.

Гран-прі 66-го Каннського фестивалю журі під керівництвом Стівена Спілберга присудило фільму "Всередині Льюіна Девіса" (Inside Llewyn Davis) братів Коенів. За режисерів нагороду отримав актор Оскар Айзек, який виконав у фільмі початківця фолк-співака, який намагається пробитися на велику сцену.

Кращим режисером був визнаний наймолодший учасник основного конкурсу мексиканець Амат Ескаланте, який зняв соціальну драму про життя в мексиканській провінції "Елі" (Heli). Автором найкращого сценарію став китаєць Цзя Чжанке за фільм "Дотик гріха" (A Touch of sin), в якому він виступив не тільки як автор сценарію, але і як режисер.

Приз журі 66-го Каннського фестивалю дістався японській мелодрамі "Який батько, такий і син" (Soshite chichi ni naru) режисера Хірокадзу Корееда.

Кращою актрисою була визнана француженка Береніс Бежо, яка зіграла в сімейній драмі іранця Асгар Фархаді "Минуле" (Le Passe). А виконавцем кращої чоловічої ролі став 76-річний Брюс Дерн за роль невгамовного, буркотливого старого Вуді Гранта, який вирішив, що виграв в лотерею мільйон доларів, в чорно-білому роуд-муві "Небраска" (Nebraska) Олександра Пейна.

Головну нагороду в секції короткометражних фільмів отримала корейська робота "Safe" режисера Муна Бон-Гона. Кращим дебютом 66-го Каннського кінофестивалю журі визнало роботу "Ilo Ilo" сінгапурського режисера Антоні Чена, що розповідає історію взаємин в сінгапурської родині.

Каннський кінофестиваль цього року проходив з 15 по 26 травня.

Зараз ви читаєте новину «Режисера Кешиша на сцені зацілували його юні акторки - усі переможці Каннського фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі