пʼятниця, 12 липня 2019 10:53

У Польщі вшанували жертв Волинської трагедії

Автор: nasze-slowo.pl
  Українські дипломати вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії
Українські дипломати вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії

Посол України в Польщі Андрій Дещиця та інші дипломати вшанували пам'ять жертв польсько-українського конфлікту. Українці поклали квіти та запалили лампадки біля варшавського пам'ятника Волинської трагедії. Він знаходиться на Старому Жолібожі.

"Вшанування поляків, українців і представників інших національностей, які стали жертвами цих трагічних подій, важливе для того, щоб це не повторилися", – зазначив посол України. Дипломат сказав, що, перш за все, ми повинні пам'ятати про молитву, адже важливо віддати шану загиблим, повідомляє Наше Слово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без України неможливо створити європейську систему безпеки" - екс-посол Польщі

"Ми живемо у такий час, коли посилюються агресивні рухи. Очевидно, ми це добре відчуваємо в Україні, коли нас атакує Росія, і тому мусимо робити все, щоб зберегти мир, спокій, при цьому пам'ятаючи про минуле", – додав посол.

Міністерство закордонних справ України у роковини Волинської трагедії засудило злочини проти мирного населення і наголосило на неприпустимості маніпуляцій трагічною історією та використанні її з політичною метою.

"У ці дні ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок спільної українсько-польської історії. Переконані, що кожне життя є безцінним. Тому вшановуємо пам'ять усіх загиблих внаслідок Волинської трагедії. Однозначно і рішуче засуджуємо злочини проти мирного населення – українців, поляків, євреїв, чехів та інших постраждалих. Водночас не можемо погодитися з однобічною та політизованою оцінкою трагічних подій 1943-1944-х із боку польських політиків і дипломатів", - сказано у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі вшанували жертв Волинської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути