Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 05:51

Спроби експлуатувати Волинську трагедію є неприпустимими - МЗС

Спроби експлуатувати Волинську трагедію є неприпустимими - МЗС
МЗС закликає не маніпулювати Волинською трагедією. Фото: Укрінформ

Міністерство закордонних справ України у роковини Волинської трагедії засудило злочини проти мирного населення і наголосило на неприпустимості маніпуляцій трагічною історією і використанні її з політичною метою.

"У ці дні ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок спільної українсько-польської історії. Переконані, що кожне життя є безцінним. Тому вшановуємо пам'ять всіх загиблих внаслідок Волинської трагедії. Однозначно і рішуче засуджуємо злочини проти мирного населення – українців, поляків, євреїв, чехів та інших постраждалих. Водночас не можемо погодитися з однобічною і політизованою оцінкою трагічних подій 1943-1944 з боку польських політиків і дипломатів", – йдеться в заяві МЗС.

"Неприпустимими є спроби маніпуляцій трагічною історією, однобоке трактування та використання її в політичних цілях. Це лише розпалює негативні емоції між українцями та поляками і не сприяє виясненню правди", – заявляють у МЗС.

У відомстві висловили сподівання на те, що діалог між істориками й експертами буде невдовзі відновлений, "всі спірні моменти вивчені і проаналізовані в дусі порозуміння, взаємної поваги та відповідальності за майбутнє відносин між нашими державами і народами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський історик розповів про причини конфліктів із Україною

Минулого тижня посольство Польщі в Україні повідомило, що польський Інститут національної пам'яті розшукує потерпілих осіб і свідків "злочинів геноциду, скоюваних у період 1939-1945 років членами ОУН-УПА й іншими особами-співучасниками проти населення польської національності, що проживало у Волинському воєводстві".

Зараз ви читаєте новину «Спроби експлуатувати Волинську трагедію є неприпустимими - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути