Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2019 00:35

Польща шукає свідків "геноциду" від ОУН-УПА

Польща шукає свідків "геноциду" від ОУН-УПА
Польща шукає геноцид від УПА. Фото: РБК

Польський Інститут національної пам'яті оголосив про пошуки потерпілих осіб і свідків "геноциду, скоєного в період 1939-1945 рр. членами ОУН-УПА".

Йдеться про вбивства кількадесятьох тисяч чоловіків, жінок і дітей польської національності, фізичне, психічне знущання над поляками, знищення чи викрадення їхнього майна, а також застосування інших репресій та нелюдських вчинків задля створення умов життя, що несло загрозу їх фізичного винищення або змушувало залишати свої оселі й тікати з території Волинського воєводства, а також інших форм порушення прав людини, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу посольства Польщі у Києві.

"Ми звертаємося до потерпілих осіб, членів їхніх родин, свідків та усіх тих, хто володіє інформацією на тему злочинів, в тому числі до тих, хто має фотографії закатованих, списки жертв або іншу документацію, що може бути придатною у розслідуванні, із закликом налагодити контакт із вказаною Комісією", - повідомили в посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контроль по-європейськи: міністр із Польші влаштує на Донбасі перевірку

Комісія з розслідування злочинів проти польського народу (КРЗпПН), відділення у Любліні, веде розслідування у справі "злочинів геноциду, скоюваних на території Волинського воєводства в період 1939-1945 рр. членами ОУН-УПА та іншими особами-співучасниками".

Зараз ви читаєте новину «Польща шукає свідків "геноциду" від ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути