четвер, 21 лютого 2013 11:44

Тюбики з-під фарби археологи знайшли на дачі найдорожчого художника світу

Під час археологічних розкопок у дворі літнього будинку норвезького художника Едварда Мунка біля міста Хвітстен було виявлено безліч його особистих речей. Про це повідомляє The Art Newspaper.

"Речі, серед яких - черепиця, тюбики з-під фарби і сміття, зараз реєструють, а найцікавіше ми покажемо на виставці", - сказав Стефан Доксьйо, директор ферми Рамме Горд, частиною якої є літній будинок художника. Ферма належить Петтеру Ольсену, мільярдерові, який у минулому році продав одну з картин серії "Крик" Мунка за 120 мільйонів доларів, встановивши таким чином рекорд номінальної ціни художнього твору на аукціонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину "Крик" Едварда Мунка продали за рекордну суму $119, 9 млн

Підприємець має намір реставрувати Рамме й створити на основі ферми будинок-музей Мунка. У 2009 році Ольсен придбав садибу, в якій художник провів багато часу, з 1910 до самої смерті. "До кінця життя у нього було три будинки, - сказав Докса. Ми вже знаємо досить про час, проведений в Оскарстранді й Екеле, але в Рамме дослідники ще мають багато роботи, включаючи читання його листів і проведення розкопок".

Дослідження вже допомогли встановити, де саме на території садиби знаходилася відкрита студія художника - тюбики з-під фарби, сама фарба та інші матеріали, які Мунк розкидав біля неї, лежали під землею на глибині близько десяти сантиметрів.

Перша виставка майбутнього музею відкриється 23 вересня 2013 і закриється 26 січня 2014. Вона буде називатися "Едвард Мунк повертається в Рамме: сто років взяття Берліна" і буде приурочена до сторічного ювілею виставки в столиці Німецької імперії 1913 року. Найцікавіші експонати для виставки особистих речей, знайдені під час нинішніх розкопок,покажуть широкій публіці в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Тюбики з-під фарби археологи знайшли на дачі найдорожчого художника світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути