Ексклюзиви
понеділок, 06 січня 2020 08:20

Річка в центрі міста вийшла з берегів

Річка в центрі міста вийшла з берегів
До кінця дня річка повернулася в свої береги, але на викачування води знадобився ще місяць. Фото: GETTY

Річка Темза, що вийшла з берегів, затопила 6 січня 1928 року деякі райони Лондона. Були людські жертви. З тих пір в Лондоні повеней не було.

На Різдво випала велика кількість снігу, сталося раптове потепління, а снігопад змінився сильним дощем . Ці події привели до подвоєння обсягу води, що стікає в Темзу. В ніч на 7 січня річка Темза в центрі Лондона вийшла з берегів, її води затопили великі площі в місті. В результаті повені, що забрала життя 14 людей, тисячі людей залишилися без даху над головою. Сильно постраждали багато будівель. До кінця дня річка повернулася в свої береги, але на викачування води з усіх будівлі і тунелів знадобився ще місяць. Вода прорвала парапет поруч з галереєю Тейт.18 картин опинилися повністю знищеними. 225 полотен серйозно постраждали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобус провели в останній рейс

На ліквідацію збитків від повені пішло кілька років. Будинки в найбільш постраждалому районі, Міллбенк, були в основному зруйновані і побудовані заново. Найбільше постраждав район біля мосту Ламбет. Там загинули 10 осіб. Ламбетський міст був перебудований, набережні були підняті, а річкові огорожі посилені в районі проблемних ділянок річки. В 1984 році так званий Бар'єр Темзи був нарешті побудований.

У Лондоні 9 грудня 2005-го закінчилась експлуатація двоповерхових автобусів. Уздовж всього маршруту стояли юрби людей, які прийшли попрощатися з автобусом. Понад 50 років "Рутмастер" був невід'ємною частиною Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Річка в центрі міста вийшла з берегів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути