пʼятниця, 18 жовтня 2013 13:40

Компанія BBC припинила мовлення

Компанія BBC припинила мовлення
Головний офіс більшості радіостанцій, Ріджент-стріт, Лондон. Фото: Briantist

Британську радіомовну компанію ВВС - British Broadcasting Company заснували 18 жовтня 1922 року. Перша радіопрограма вийшла майже через місяць.

В 1927-му компанії був наданий королівський привілей і вона була націоналізована урядом. Залишилася незалежною у редакційній політиці та самоврядуванні.

У 1932 році BBC One запустила телевізійне виробництво. Аудиторія каналу налічувала 25–40 тис. будинків. Під час Другої світової війни передачі служили орієнтиром для німецьких бомбардувальників. Інженери і техніки були необхідні для військових цілей. Тому компанія припинила мовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали Папу Римського з комуністичної країни

Всесвітня служба BBC почала мовлення 1932 року. 2011-го бюджет служби становив 272 млн фунтів - близько $430 млн. Загальна аудиторія теле- і радіопрограм, а також Інтернет-сайтів, досягала 241 млн людей. ВВС відома завдяки якісним інформаційним та розважальним програмам, які вона продає іншим компаніям.

У 2011 ВВС припинила мовлення українською, азербайджанською, російською, іспанською (для Куби), в'єтнамською, китайською і турецькою мовами. 650 робочих місць із 2400 скоротили.

16 жовтня 1978 року обрали нового Папу Римського Кароля Войтила, що взяв собі ім'я Іван Павло II. Архієпископ Кракова став 264-им наступником св. Петра та першим за 455 років Папою-неіталійцем.

Зараз ви читаєте новину «Компанія BBC припинила мовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути