пʼятниця, 17 січня 2020 13:37

Продали найдорожчу в країні монету

Золоту монету із портретом Едуарда VIII - короля Великої Британії, який зрікся престолу, продали за $1,3 млн. Стала найдорожчою в історії країни.

Її придбав приватний колекціонер за посередництва Королівського монетного двору в американського мільйонера, повідомляє The Guardian.

Монета номіналом в 1 фунт має 22 карати золота. Її викарбували в період, коли Едуард мав посісти королівський престол, але не випустили, приховуючи її існування від підданих. Король зрікся трону 1936-го, щоб одружитися з розлученою американкою Волліс Сімпсон.

Всього в приватній власності перебувають 2 такі монети. Ще 3 зберігаються в музеях, а одна в Королівському монетному дворі, де її постійно демонструють публіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аукціон виставили найрідкіснішу арабську монету вартістю $1,8 млн

Автор: theguardian.com
  Монета із портретом Едуарда VIII стала найдорожчою в історії Великої Британії
Монета із портретом Едуарда VIII стала найдорожчою в історії Великої Британії
11 грудня 1936-го в прямому радіоефірі король Великої Британії 42-річний Едуард VIII заявив, що: "не може нести важкий тягар відповідальності і виконувати обов'язки короля без допомоги та підтримки коханої жінки". Парламент і церква не схвалили його наміру побратися з двічі розлученою американкою 40-річною Волліс Ворфілд-Сімпсон. Він став першим за 800 років англійським королем, який добровільно зрікся престолу. Корона перейшла до його брата – герцога Альберта Георга Йоркського. Він очолив державу як Георг VI. Едуард одружився і перебрався до Австрії.
Зараз ви читаєте новину «Продали найдорожчу в країні монету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути