четвер, 26 квітня 2018 15:04

Показали рідкісні фото ліквідації аварії на ЧАЕС
11

Вертоліт Мі-26 розпилює  спеціальний хімічний коагулянт по всій території.
Фото: knowledgeglue.com
Травень 1986 року, Молодий тесляр, який допомагав боротися з вогнем на Чорнобильській атомній станції, лікується від опіків та радіації в лікарні №6 Москви.
Прип'ять після аварії
Ліквідатори в спеціальних костюмах зі свинцевими пластинами
Ліквідатори в спеціальних костюмах зі свинцевими пластинами

В інтернеті показали фотографії з ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС. Аварія сталась 26 квітня 1986 року на 4-му блоці.

На даху електростанції працювали 5 тис. осіб. Лише 10% робіт виконували за допомогою спеціальних машин, повідомляє knowledgeglue.com.

Фотографії ліквідації місцями нечіткі. Так радіація вплинула на фотоплівку. Ліквідаторів одягали у спеціальну уніформу зі свинцевими пластинами, які захищають від радіації. Вони будували саркофаг над електростанцією і забетонували 300 тис. кубометрів радіоактивної землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 1990-му році температура бетону була 40 градусів - фотограф ЧАЕС

Ліквідатори страждали від променевої хвороби. Хворіли журналісти та лікарі, які були в зоні аварії. За офіційними даними безпосередньо у Чорнобилі загинули 30 чоловіків та одна жінка. У цей список потрапили люди, які були на місці події протягом перших годин після вибуху і швидко померли від гострого радіаційного синдрому або опіків. Їхні тіла ховали у цинкових трунах, щоб не заразити ґрунт радіацією.

26 квітня 1986 року о 23:44 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства. З різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Показали рідкісні фото ліквідації аварії на ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути