Ексклюзиви
середа, 03 січня 2018 21:07

Перший персональний комп'ютер розробили у гаражі

Перший персональний комп'ютер розробили у гаражі
Початковий капітал компанії Apple був 1300$ Фото: iphones.ru

3 січня 1977 року винахідники Стів Джобс та Стів Возняк розпочали продаж одного із перших персональних комп'ютерів Apple I. Зробили його у гаражі Джобсів.

В 70-х роках більшість обчислювальних машин створювали як суперкомп'ютери. Вони могли вести складні математичні функції та служити багатьом державним відомствам. Ніхто не задумувався про створення машини, яка здатна служити звичайній людині у неї вдома. Двоє молодих хлопців в місті Пало-Пальто в Каліфорнії в 1975 році почали працювати над створенням персонального комп'ютера. Перший прототип був створений на базі процесора "MOS Technology 6502", пише сайт istpravda.

Возняк та Джобс почали шукати інвестиції для подальшої розробки проекту. Початковий капітал складав близько 1300$. Для цього Джобс продав власну машину Volkswagen. Перша офіційна презентація відбулася в квітні 1977 року. Невдовзі був підписаний контракт з власником комп'ютерної крамниці Паулом Тіррелом. Продавець погодився на поставку 50 Apple I, які мали продаватися за ціною 666,66$. Розробників почали звинувачувати у використанні "сатанинського числа", і скоро ціну довелося округлити. З кінця 70-х і початку 80-х років було продано близько 5 млн копій продукції фірми Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леонід Фомінський отримував за винаходи 120 рублів премії

110 років тому народився винахідник Джон Вільям Моклі. Саме він 1946 року спільно з Преспером Еккертом створив перший електронний універсальний комп'ютер "Еніак". Його виготовили на замовлення лабораторії балістичних досліджень армії США для розрахунку таблиць артилерійської стрільби. Gazeta.ua зібрала 8 цікавих фактів про "Еніак".

Зараз ви читаєте новину «Перший персональний комп'ютер розробили у гаражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути