Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2020 14:24

Пенсіонерку покарали за пости з комуністичною символікою

Пенсіонерку покарали за пости з комуністичною символікою
Суд виніс вирок пенсіонерці за поширення радянської символіки Фото: legalhub.online

Новотроїцький районний суд Херсонської області визнав пенсіонерку винною у порушенні закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів і заборону пропаганди їхньої символіки. Покарання у 5 років позбавлення волі замінили річним іспитовим строком.

Жінка на своїй сторінці у російській соціальній мережі "Одноклассники" протягом 2016-2018 років публікувала низку фото та відео із зображеннями комуністичної символіки. 9 листопада 2016 року розмістила колаж зі світлиною радянського державного і партійного діяча Леоніда Брежнєва та текстівкою: "Если в Украине убрать барыг у власти, то через пять лет люди скажут - А нах*** нам та Европа", передає "Главком".

22 січня 2017 року запостила світлину із зображенням державного гербу СРСР. А в жовтні 2018-го світлини із радянськими комуністичними діячами на фоні червоного прапора із зображенням радянського герба.

Жінка щиро розкаялася. Уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. Так уникла реального терміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці ставляться до заборони комуністичної символіки

У Росії судитимуть 65-річного жителя Теврізського району Омської області. Чоловік убив 95-річного ветерана Другої світової війни через суперечку щодо штурму Берліна. Конфлікт почався з обговорення того, що частина, в якій воював ветеран, дійшла до Кеніґсберґа, але не пішла штурмувати Берлін. Розлючений росіянин завдав ветерану не менше 4 ударів металевим чайником по голові і тілу, а потім тричі вдарив його ножем у груди.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерку покарали за пости з комуністичною символікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути