четвер, 16 липня 2020 12:17

Як українці ставляться до заборони комуністичної символіки

Як українці ставляться до заборони комуністичної символіки
Згідно з результатами, 33,9% українців погоджуються із засудженням СРСР як комуністичного тоталітарного режиму, що здійснював політику державного терору. Фото: Pixabay

Рішення про заборону комуністичної символіки 2015 року позитивно сприймають 32% українців.

34% мають негативне ставлення, а для чверті громадян, 26,3%, це байдуже, про це свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та КМІС.

Згідно з результатами, 33,9% українців погоджуються із засудженням СРСР як комуністичного тоталітарного режиму, що здійснював політику державного терору. Близько 31,3% не підтримують такого рішення, ще для 15,4% це байдуже, а 19,4% не визначилися із своїм ставленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили кримінальну справу за розповсюдження радянської символіки в інтернеті

29,9% українців схвалюють перейменування населених пунктів та вулиць, названих на честь комуністичних діячів, тоді як 44% ставляться до цього негативно, а ще для 19,9% респондентів це байдуже.

Дослідження проводив фонд "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 17 по 22 квітня 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні, крім окупованих Росією територій. Дослідження відбувалося методом CATI. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів" ухвалили 9 квітня 2015 року, після чого в Україні почався процес декомунізації.

Впровадження декомунізації стало вирішальним у подоланні амнезії і масовому поверненні українців до власної історичної пам'яті. Про це на сторінці у Facebook написав п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Як українці ставляться до заборони комуністичної символіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути