Ексклюзиви
пʼятниця, 15 травня 2020 16:35

Реваншисти не зітруть історичну пам'ять українців - Порошенко про річницю декомунізації

Реваншисти не зітруть історичну пам'ять українців - Порошенко про річницю декомунізації
Експрезидент Петро Порошенко: "Декомунізація стала вирішальною в масовому поверненні українців до власної історичної пам'яті". Фото: Daily

Впровадження декомунізації стало вирішальним у подоланні амнезії і масовому поверненні українців до власної історичної пам'яті.

Про це на сторінці у Facebook написав п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Питання "какая разница" перед нашою командою ніколи не стояло. Ми чітко розуміли українську систему координат і бачили велику мету. Це дозволяло нам приймати правильні стратегічні рішення. Такі як декомунізація. Такі як офіційне державне визнання вояків УПА учасниками національно-визвольних змагань. Це сталося 15 травня 2015 року, – важко повірити, що за 23 роки незалежності до нас ніхто не подбав про елементарну справедливість", – написав Порошенко.

Він відзначив, що "так званий комуністичний інтернаціоналізм був технологією імперського впливу на Україну".

"Цьому конче треба було покласти край, особливо в умовах російської агресії. Ось чому п'ять років тому 15 травня 2015 року ми ухвалили закон про декомунізацію", – написав Порошенко.

І додав: "2014-2019 роки стали вирішальними у подоланні амнезії і масовому поверненні українців до власної історичної пам'яті. Основу заклали міцну, жодні реваншисти-безбатченки цієї пам'яті не зітруть, хай як не стараються. Бо нам із вами – не однаково".

Нагадаємо, народний депутат Володимир В'ятрович пояснив, як необхідно завершити процес декомунізації в Україні та як держава має діяти у цьому питанні.

Зараз ви читаєте новину «Реваншисти не зітруть історичну пам'ять українців - Порошенко про річницю декомунізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути