неділя, 15 липня 2018 18:00

Оперний театр в Мілані розбомбили з повітря

Оперний театр в Мілані розбомбили з повітря
"Ла Скала" у 19 столітті. Фото: Teatro alla Scala

Провідний оперний театр світу відкрили 15 липня 1776 року у Мілані. "Ла Скала" побудований на місті церкви Санта Марія у 1776—78 роках архітектором Джузеппе Пермаріні.

У 1776 році під час пожежі був знищений театр Реджо Театро Дукале, після чого імператриця Марія Терезія Австрійська доручила видатному архітекторові епохи неокласики, Джузеппе Пьермаріні, побудувати новий театр. Він вибрав місце, на якому раніше була церкві Санта Марія алла Скала. В розпорядженні Пьермаріні були прекрасні будівельники: унікальний театр світу був побудований менше ніж за два роки.

Театр відкрився 3 серпня 1778 року постановкою опери Антоніо Сальєрі "Визнана Європа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу оперу Верді ставлять у "Ла Скалі"

У наступні роки театр Ла Скала закривався ненадовго лише тричі – перший раз під час Першої світової війни. Він був відкритий після того, як в 1920 році Артуро Тосканіні провів незалежну кампанію зі збору грошей на відкриття театру. Під час Другої світової війни Ла Скала піддався бомбардуванню. Тосканіні знову допоміг зібрати кошти на відновлення та відкриття театру в 1946 році, давши серію благодійних концертів.

Нарешті, в 2001 році театр пережив велику перебудову. Вона обійшлася в 70 мільйонів доларів, роботою займався архітектор Маріо Ботта, і в грудні 2004 року театр Ла Скала відкрився знову, знову оперою "Визнана Європа" Сальєрі.

В театрі Ла Скала співали видатні українські співачки та співаки — Соломія Крушельницька, Євгенія Зарицька, Марія Стефюк, Вікторія Лук'янець, Лев Сибіряков.

17 листопада 1839 року в міланському театрі "Ла Скала" відбулася прем'єра опери "Оберто, граф ді Сан-Боніфачо". Це була перша постановка в кар'єрі італійського композитора Джузеппе Верді.

Зараз ви читаєте новину «Оперний театр в Мілані розбомбили з повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути