пʼятниця, 22 вересня 2017 10:23

Національний музей закликає до збору родинних історій

Національний музей закликає до збору родинних історій
Національний музей проводить конкурс родинних історій Фото: nmiu.com.ua

Національний музей історії України проводить конкурс сімейних досліджень "Україна в родинних історія". Розрахований на авторів віком від 11 до 21 року. Учасникам потрібно організувати збір інформації, розпитати про пращурів, цікаві історії, продумати, в якій формі передати почуте.

"Родинні історії кожної дитини рівноцінні та важливі. Тож ми вирішили оцінювати саме підхід у виконанні завдання, вияв творчості. Тим паче, що сьогоднішнє юнацтво володіє цифровими технологіями краще за батьків. А це дозволяє робити все швидко, творчо і сміливо", – переконана співробітниця Національного музею історії України Ярослава Музиченко.

Потрібно знайти час і подолати великі відстані між родичами в інших містах, селах чи країнах. Мобільний телефон, соцмережі та інші цифрові технології надзвичайно розширюють наші можливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запустили сайт із пошуку пращурів

"Діти завдяки цьому конкурсу по-іншому зможуть глянути на свої гаджети, зрозуміти, що з ними можна витворити щось стократ цікавіше ніж зависання в соцмережі чи рахування "черв'ячків". Гаджети стануть "зв'язковими" між поколіннями і взагалі. Виконають своє призначення об'єднуючих країну і загалом, планету, технологій ХХІ століття", - каже Музиченко.

Переможців обиратимуть у трьох вікових категоріях. 14 жовтня у Національному музеї історії України вони отримають грошові премії: 1 місце – 1000 грн., 2 місце – 800 грн., 3 місце – 400 грн. Кращі роботи учасників будуть опубліковані на сайті музею та в соціальних мережах, записи родинних історії передадуть до архівних зібрань, пише сайт музею.

Перед учасниками конкурсу є основна вимога – це має бути надихаюча історія українських родин у ХХ столітті, де описано їх цінності, побут, дорогу до свободи, перешкоди на цьому шляху і способи їх подолання.

Здавати свої роботи можна у різних формах. Це може бути як імпровізована телепрограма, де в цікавій формі йтиметься про те, якими місцями рідного міста чи села зазвичай ходили й чим жили родичі 100 чи 50 років тому, так і віртуальний музей; сайт родини; авторський мультфільм, оповідання, вірш, пісня чи картина тощо.

Роботи приймають до 30 вересня за адресою: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2, м. Київ, 0200, з позначкою на конкурс "Україна в родинних історіях" або на електронну адресу [email protected].

Прикраси у звіриному стилі, з ноткою еротики, рокерськими шипами, масивні і мініатюрні, з багатою символікою і ритуальним значенням – що варто сучасній жінці копіювати з археологічних колекцій.

Наталя приїхала з Фінляндії, де мешкає останні два роки. У Києві вона відразу почала наполегливо шукати старовинні прикраси, які виробляли на території України. Пояснює, що у Фінляндії жінка, яка вважає себе стильною, неодмінно має у своєму гардеробі прикраси – копії старовинних, з археологічних колекцій.

Зараз ви читаєте новину «Національний музей закликає до збору родинних історій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути