четвер, 23 липня 2020 16:30

На вершині гори виявили таємничі знаки

На вершині гори виявили таємничі знаки
Таємничі гліфи могли залишити представники народу сапотеків близько 1,5 тис. років тому. Фото: mexiconewsdaily.com

Жителі мексиканського штату Пуебла виявили гравійовані кам'яні стели та 87 гліфів на вершині пагорба Серро-де-ла-Пенья. Вік знахідок оцінюють у 1,5 тис. років.

Дослідники припустили, що їх виготовили представники цивілізації сапотеків чи жителі давнього міста Теотіуакан, а саме місце було присвячене богові підземного світу, повідомляє Mexico News Daily.

Найкраще збереглася стела, на якій зображено людину з рогами та кігтями, одягнену у стегнову пов'язку. Також на каменях присутні зображення ігуани, птаха, схожого на орла, та бога-кажана в образі жінки. Стежкою, що веде до верхів'я скелі, також знайшли безліч доіспанських керамічних посудин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшов скарб століття: неймовірна історія американського "мисливця за скарбами"

Дослідник з Національного інституту антропології та історії Мексики Жозе Альфредо Арелланес зазначив, що неподалік цього місця колись стояли 7 пірамід, палаци і майдачник для гри у м'яч.

Археологи виявили майданчик для гри у м'яч, якому 3,4 тис. років на стародавній ділянці Етлатонго, що в Мексиці. Розкопки Джеффрі Бломстер та Віктор Салазар Чавес розпочали ще 2015-го. Спершу хотіли знайти палац чи храм, однак натрапили на пласку кам'яну підлогу завдовжи 46 м, що майже дорівнює половині сучасного футбольного поля.

Зараз ви читаєте новину «На вершині гори виявили таємничі знаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути