понеділок, 19 січня 2015 18:14

На території сучасного Тегерана люди жили ще 7 тисяч років тому - археологи

На території сучасного Тегерана люди жили ще 7 тисяч років тому - археологи

Археологічні розкопки на вулиці Мулаві в Тегерані змусили переглянути історію столиці Ірану. Раніше вважалося, що люди в цих місцях поселилися 3000 років тому. Однак в районі тегеранського базару знайшли людський скелет, якому понад 7 тисяч років.

"Ця знахідка є унікальною, оскільки вона доводить, що 7 тисяч років тому люди жили на території, де сьогодні знаходиться місто Тегеран", - розповів керівник археологічної групи Мохаммад Есмаїл Есмаїлі Джолудар. Знайдений скелет став найдавнішою знахідкою у Тегерані. До цього археологам не вдавалося знайти артефакти старіші I тисячоліття до н. е.

Цікаво, що розкопки в Тегерані почалися після того, як дівчина-студентка археологічного інституту принесла в Організацію культурної спадщини кілька глиняних виробів, які вона випадково виявила на вулиці Мулаві в каналізаційному бруді, що опинився на поверхні під час ремонтних робіт.

Її знахідка зацікавила археологів, вони взялися за розкопки і незабаром знайшли скелет давньої людини, а також інші цінні артефакти: численні фрагменти глиняних виробів, що відносяться до періодів епох Сефевідів і Каджарів, матеріали з каменю і цегли, прикраси у вигляді облицювальної плитки, вироби з кістки і шматочки посуду зі скла.

Керівник археологічної групи заявив про те, що після проведення досліджень знайдений скелет відправлять у Національний музей Ірану, де виставлять на загальний огляд.

Зараз ви читаєте новину «На території сучасного Тегерана люди жили ще 7 тисяч років тому - археологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути