Ексклюзиви
середа, 02 травня 2018 15:01

На сміттєпереробному заводі знайшли кістки Папи Римськоого

На сміттєпереробному заводі знайшли кістки Папи Римськоого
Кістку виявили в одному з будинків. Фото: envirowaste.co.uk

Компанія зі збору та переробки відходів у Великій Британії виявила у себе на складі флакон з осколком кістки.

Вона могла належати Папі Римському, святому Клименту I, який помер приблизно в 99 році, передає "РІА Новини".

Флакон зроблений з червоного і золотого скла, запечатаний сургучем. Має напис "З кісток Святого Климента, Великого понтифіка". Співробітники компанії Enviro Waste виявили флакон через кілька днів після збирання речей з кількох будівель. Неясно, звідки саме флакон привезли.

"Ви можете уявити наше здивування, коли ми зрозуміли, що наші співробітники знайшли кістку Папи Римського - такого не очікуєш, навіть в нашій сфері діяльності", - заявив власник компанії Джеймс Рубін.

Професор історії при Оксфордському університеті Дайармейд Маккалох не впевнений, що кістка є частиною останків Климента I.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли порт давньої цивілізації

"Ймовірно, це кістка раннього християнина. Будь-яка дата між другим і шостим століттям. Але ким був цей християнин - невідомо", - каже професор.

Реліквія могла потрапити в Лондон за часів Наполеона. Її міг купити в туристичному магазині англійський аристократ, або привезти в якості трофея під час Першої або Другої світової війни.

Святий Климент шанується і православною, і католицькою церквами. За переказами він прийняв мученицьку смерть. Його прив'язали до якоря і втопили в морі.

На півночі Ізраїля садівник натрапив на незвичайну знахідку: у траві чоловік побачив перстень часів Середньовіччя. 26-річний Декель Бен-Шитріт випадково помітив метал в траві. Коли він придивився, побачив, що в землі був перстень. Садівник сфотографував старовинну знахідку, на якій викарбувано святого Миколая.

Зараз ви читаєте новину «На сміттєпереробному заводі знайшли кістки Папи Римськоого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути