субота, 12 жовтня 2019 23:13

Мазепа, Петлюра та Бандера - відкриють унікальну виставку про минуле

Мазепа, Петлюра та Бандера - відкриють унікальну виставку про минуле
Виставки відкриють у всіх обласних центрах. Фото: УІНП

До Дня захисника України в усіх обласних центрах відкриється виставка "Фактор свободи".

"Вона дає можливість по-новому подивитися на постаті Мазепи, Петлюри та Бандери, які протягом останніх 300 років були символом свободи та боротьби за українську ідею", - повідомляє Український інститут національної пам'яті.

Для Російської імперії та Радянського Союзу слова "мазепинець", "петлюрівець" і "бандерівець" стали уособленням заклятого ворога.

"Цього року ми відзначали три ювілейні дати – 380 років з дня народження Івана Мазепи, 180 років з дня народження Симона Петлюри та 110 років з дня народження Степана Бандери. І це дало можливість поглянути на них в одній площині, щоб зрозуміти, що часи мінялися, а ворог лишався той самий – Російська імперія, для якої будь-який прояв свободи несе смертельну загрозу", – зазначила перша заступниця голови Українського інституту національної пам'яті Аліна Шпак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня захисника активісти готують диверсію для Донецька

Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили.

З Днем захисника України не варто вітати тільки чоловіків. Також не варто дарувати їм шкарпетки, парфуми чи засоби для гоління лише тому, що вони чоловіки. 14 жовтня - це не 23 лютого, про це написав колишній голова Українського інституту національної пам'яті, історик Володимир В'ятрович у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Мазепа, Петлюра та Бандера - відкриють унікальну виставку про минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути