четвер, 02 квітня 2020 08:20

Королівське весілля закінчилося жахливою пожежею

Королівське весілля закінчилося жахливою пожежею
Одруження Наполеона і Марії-Луїзи. Художник Жорж Руже.

Наполеон I 2 квітня 1810-го одружився з ерцгерцогинею Марією Луїзою, дочкою австрійського імператора Франца I. Це другий шлюб для імператора Франції.

Бонапарт був коронований імператором французів Напо­леоном І. У країні фактично було встановлено військово-бюрократич­ну монархію
Після війни 1809 року Наполеон, розірвавши шлюб з Жозефіною Богарне, обрав Марію-Луїзу в дружини. Марія Луїза погодилася на шлюб, незважаючи на те, що вона зневажала Францію. Її обожнював Наполеон, який прагнув одружитися з особою королівської крові з Європи. Так хотів зміцнити молоду імперію. Їх повінчав кардинал Фош у Парижі. Наступного дня Наполеон та Марія Луїза здійснили виїзд до народу в коронаційному автобусі. Весілля закінчилися жахливою пожежею на балу в австрійського посла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королівське військо зрадило правителя

Марія-Луїза супроводжувала Наполеона в Дрезден, на з'їзд монархів. Поки імператор воював у Росії, вона залишалася регентшею в Парижі. За рік у неї народився син Наполеон, якому імператор дав титул римського короля. У 1814 році, перед самим взяттям міста, імператриця залишила Париж разом із сином. Після зречення Наполеона вони жили в Шенбруні. Після смерті Наполеона Марія Луїза виходила заміж ще двічі. Їхній син помер у 21-річному віці від туберкульозу.

Наполеон Бонапарт 20 березня 1815 року тріумфально увійшов у Париж. Почався другий етап його правління у Франції, котрий отримав назву "Правління 100 днів".

Зараз ви читаєте новину «Королівське весілля закінчилося жахливою пожежею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути