середа, 20 березня 2019 08:20

Королівське військо зрадило правителя

Королівське військо зрадило правителя
Наполеон Бонопарт. Фото: http://stuki.com

Наполеон Бонапарт 20 березня 1815 року тріумфально увійшов у Париж. Почався другий етап його правління у Франції, котрий отримав назву "Правління 100 днів".

Він проголошений імператором Франції 1804-го. Військовий стратег досяг вершини успіху - була завойована майже вся Європа. Але в 1812 році Наполеон зазнав перших військових поразок - програв війну з Росією, втратив Іспанію у війні проти Британії, а зазнав нищівної поразки від країн антифранцузької коаліції. Наполеон зрікся престолу і був висланий на острів Ельба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волоцюга вистрелив у спину королю

Проте 26 лютого 1915-го разом з групою соратників відплив до Франції і через п'ять днів висадився на півдні країни. Король Людовик XVIII відправив проти Наполеона військо, яке, однак, перейшло на бік екс-імператора. 13 березня Наполеон видав декрет про відновлення Імперії і 20 березня переможно увійшов у Париж. Король з двором заздалегідь перебрався зі столиці в Гент.

Однак Наполеон був заарештований і останні шість років свого життя провів у полоні на острові Святої Єлени, де й помер в 1821 році. У 1840 році останки Наполеона були перевезені до Франції і перепоховані в Будинку інвалідів у Парижі.

У Салоніках 18 березня 1913 року убили короля Греції Георга I. Йому вистрелили у спину. Георг I помер миттєво – куля ввійшла нижче лопатки, пробила серце та легені й вийшла через живіт.

Зараз ви читаєте новину «Королівське військо зрадило правителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути