пʼятниця, 06 серпня 2021 16:07

Facebook видалив допис Gazeta.ua про дивізію "Галичина". Погрожує заблокувати сторінку

Facebook видалив допис Gazeta.ua про дивізію "Галичина". Погрожує заблокувати сторінку
Під цензуру соцмережі потрапив допис із посиланням на репортаж з військового меморіального цвинтаря на Львівщині, де урочисто перепоховали воїнів дивізії "Галичина". Його Facebook вважає таким, що не порушує стандарти спільноти. Фото: Gazeta.ua

Facebook може заблокувати сторінку видання Gazeta.ua після публікації на ній матеріалу про дивізію "Галичина".

30 липня адміністратори отримали повідомлення про те, що "через порушення стандартів спільноти сторінці загрожує скасування публікування. Також для неї діють обмеження, зокрема на поширення контенту".

Facebook приховав зі сторінки допис із репортажем "Із золотим левиком на рукаві": перепоховали вояків дивізії СС "Галичина".

Редакція оскаржила рішення щодо блокування публікації та отримання порушення через неї через автоматичну форму зворотного зв'язку. Крім того, написала техпідтримці Facebook, де також заявила, що рішення щодо цієї публікації було помилковим. Також повідомили про факт на електронну пошту представниці Facebook в Україні Катерині Крук. Відповідей не отримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook видалив акаунт українки за допис про звірства НКВС

Наша сторінка Facebook працює, обмежень щодо публікації дописів немає, проте досі є ризик блокування сторінки.

14-ту гренадерську дивізію фронтових військ СС "Галичина" 28 квітня 1943 року створила німецька окупаційна влада на території Східної Галичини. Підрозділ входив не до загальних СС, які брали участь у каральних операціях, зокрема Голокості, а до військ СС, тобто мав брати участь у бойових діях на фронті.

У липні 1944 року дивізія в складі 13-го армійського корпусу четвертої танкової армії німецької групи армій "Північна Україна" взяла участь у битві під Бродами. Це був її перший бій. Недосвідчених бійців розгромила радянська Червона армія. З 11 тис. українських дивізійників загинули майже 8 тис. Більшість тих, хто вижив, пішли в Українську повстанську армію.

Нюрнберзький процес 1945-1946 років не знайшов доказів скоєння бійцями "Галичини" воєнних злочинів. Згадки про неї немає в обвинувальному акті, жодного вояка дивізії не засуджували.

У вересні торік шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, що символіка дивізії СС "Галичина" не належить до нацистської.

Зараз ви читаєте новину «Facebook видалив допис Gazeta.ua про дивізію "Галичина". Погрожує заблокувати сторінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути