вівторок, 11 лютого 2020 17:50

Дослідження останків найдавнішого жителя Америки здивувало вчених

Дослідження останків найдавнішого жителя Америки здивувало вчених
У підводній печері в Мексиці виявили залишки, відмінні від останків типових жителів стародавньої Америки. Фото: ukurier.gov.ua

Археологи виявили залишки одного з найдавніших поселенців Мексики у підводній печері давнього міста цивілізації майя Тулума. Знахідка віком 9,9 тис. років дозволяє припустити, що в давнину в Північній Америці жили 2 різні групи людей.

Скелет належав жінці. На її черепі збереглися пошкодження, що вказують на удар важким предметом. Також наявні деформації від бактеріальних інфекцій, передає "Урядовий Кур'єр".

Дослідники припускають, що її вигнали з племінної групи і вбили у печері чи залишили там помирати. Зазначають, що форма її черепа збігалася з 9 іншими скелетами з Тулума: середній за шириною, з великими вилицями і плоским лобом. На зубах був карієс, імовірно, вживали їжу з великим вмістом цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали давню лазню індіанців

Таємниця полягає в тому, що останки людей, знайдені в інших регіонах Америки, значно відрізняються від тулумських. Мали довгі й вузькі черепи зі зношеними, але здоровими зубами - вживали тверду їжу.

Так дійшли висновків, що в давні часи в Америці жили щонайменше 2 окремі групи людей. Або вони прибули на континент окремо, або "тулумці" відкололися від сталої популяції та еволюціонували іншим шляхом.

"Історія розселення Америки представляється все складнішою. Більше того, вона відбувалася в більш ранній час, ніж передбачалося досі", – розповіли археологи.

Стародавні люди розпочали заселення Америки на кілька тисяч років раніше, ніж вважалося. Учені були переконані, що перше заселення відбулося під час Льдовикового періоду близько 14,8 тис. років тому. Люди переходили на континент по Беринговому перешийку з Сибіру.

Нові знахідки кам'яних знарядь, вогнищ та кісток великих тварин на давній стоянці Куперс Феррі у штаті Айдахо мають вік у 15,2-16,5 тис. років. Це прямо суперечить загальноприйнятій гіпотезі.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження останків найдавнішого жителя Америки здивувало вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути