пʼятниця, 30 серпня 2019 14:46

Розповіли, як древні люди потрапили в Америку

Розповіли, як древні люди потрапили в Америку
Представники культури Кловіс були предками індіанців Північної Америки Фото: discover24.ru

Стародавні люди розпочали заселення Америки на кілька тисяч років раніше, ніж вважалося. Вчені були переконані, що перше заселення відбулося під час Льдовикового періоду близько 14,8 тис. років тому. Люди переходили на континент по Беринговому перешийку з Сибіру.

Нові знахідки кам'яних знарядь, вогнищ та кісток великих тварин на давній стоянці Куперс Феррі у штаті Айдахо мають вік у 15,2 - 16,5 тис років. Це прямо суперечить загальноприйнятій гіпотезі, йдеться у дослідженні Science.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли найдавнішу зброю на континенті

Автори дослідження вважають, що міграції відбувались іншим чином. Адже у зазначений період Беринговий льодовий коридор ще не був сформований. Єдиним поясненням заселення є використання човнів. Люди рухалися на них уздовж тихоокеанського узбережжя в південному напрямку. Згодом натрапили на гирло річки Колумбія неподалік сучасного міста Портленд, США.

"Річка Колумбія стала б першим місцем на південь від льодовика, де давні люди змогли б легко проплисти", – зазначив історик Лорен Девіс.

Виявлені артефакти більш примітивні ніж знаряддя культури мисливців Кловіс, яку довгий час вважали першою та найдавнішою у Північній Америці.

Американські вчені впевнені, що людина могла прибути в пошуках нових територій в Америку значно раніше, ніж раніше вважалося. Розкопки фахівці провели у Флориді. Їм вдалося знайти людські знаряддя праці поруч з кістками мастодонтів.

Після використання спеціальної апаратури фахівці змогли визначити вік знахідок. Дослідники переконані, що люди почали жити в Америці значно раніше, десь на 1,5 тисячі років.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як древні люди потрапили в Америку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути