Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2016 16:55

Дослідження американських вчених змінило уявлення про заселення континенту

Дослідження американських вчених змінило уявлення про заселення континенту

Американські вчені впевнені, що людина могла прибути в пошуках нових територій в Америку значно раніше, ніж раніше вважалося.

Розкопки фахівці провели у Флориді. Їм вдалося знайти людські знаряддя праці поруч з кістками мастодонтів. Знайдені експонати були витягнуті із землі в 2012-2014 роках. Повідомляє Planet Today.

Після використання спеціальної апаратури фахівці змогли визначити вік знахідок. Дослідники переконані, що люди почали жити в Америці значно раніше, десь на 1,5 тисячі років.

Місце розкопок на даному етапі саме найдавніше місце проживання людини в Північній Америці. Фахівці раніше вважали, що людина кловіс була першою з людського роду, яка проживала в Америці. Знахідка у Флориді зводить нанівець попередні уявлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італієць перетворив сімейний архів в бізнес

Після появи людей в Америці, вони рівномірно розселилися на обох континентах. Археологи продовжать вивчення останків та роботу над розкопками. Це може дати науковому товариству нові факти про діяльність і культурі найдавнішої людини.

Як повідомлялося раніше, археологи з Австралійського національного університету в окрузі Кімберлі, що на півночі Західної Австралії, виявили відщеп найстарішої в світі сокири. Вік знахідки оцінюється в 46-49 тисяч років.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження американських вчених змінило уявлення про заселення континенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути