неділя, 15 грудня 2019 08:20

День прем'єри голлівудського фільму оголосили вихідним

День прем'єри голлівудського фільму оголосили вихідним
На прем'єру фільму "Віднесені вітром" приїхали зірки романтичної мелодрами – Кларк Гейбл і Вів'єн Лі. Фото: www.whio.com

300 тисяч американців прийшли подивитися на прем'єру голлівудського фільму "Віднесені вітром" 15 грудня 1939 року в місті Атланта, штат Джорджія. Приїхали зірки романтичної мелодрами – "Король Голлівуду" Кларк Гейбл і актриса Вів'єн Лі, яка у фільмі зіграла головну роль Скарлет О'Хара.

У романі Маргерет Мітчал розповідається про життя жінки Скарлет О'Хара у період громадянської війни в США. Спочатку доньці багатого плантатора із Джорджії довелося пройти через важкі життєві випробовування, пов'язані з війною й злиднями, які загартували її характер. Екранізація роману відбулася 1939 року й вважається класикою кінематографу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман про Скарлет О'Хара став популярнішим за Біблію

Сеанси проходили в кінотеатрі Loew's Grand Theatre, його декорували як старовинний особняк династії О'Хара, а над входом висіла фотографія Кларка Гейбла і Вів'єн Лі. Квитки на прем'єру коштували 10 доларів, але спекулянти продавали їх за ціною 200 доларів - 2 000 доларів на наш час. Губернатор Джорджії оголосив 15 грудня офіційним вихідним днем.

Стрічка режисера Віктора Флемінга за романом Маргарет Мітчелл отримала вісім премій "Оскар". Фільм Віктора Флемінга визнали абсолютним чемпіоном американського прокату всіх часів. У перерахунку на сучасну валюту стрічка заробила понад $1,82 млрд.

Друга за популярністю книга після Біблії - називали роман Маргерет Мітчал. 30 червня 1936 року в Нью-Йорку вперше вийшов друком роман Маргарет Мітчел "Віднесені вітром" і до кінця року був проданий у кількості більше 1 мільйона примірників. Через рік після написання авторка отримала Пулітцерівську премію.

Зараз ви читаєте новину «День прем'єри голлівудського фільму оголосили вихідним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути