Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2021 16:05

Чоловік знайшов золоту піраміду

Чоловік знайшов золоту піраміду
У Англії чоловік знайшов пірамідку. Припускають, що служила елементом зброї чи піхов Фото: thehistoryblog.com

В англійському графстві Норфолк чоловік із металошукачем виявив пірамідку раннього англосаксонського періоду, виготовлену із золота й граната. Знахідку датували в межах 560 - 630 років.

Розмір артефакту 12х11,9 мм. Він має квадратну підставку, інкрустовану з усіх чотирьох боків трьома перегородчастими гранатами у двох різних стилях. Гранати ж мають основу із золотої фольги. За словами фахівців, така техніка часто трапляється в інших англосаксонських ювелірних виробах. Внутрішня ж частина пірамідки порожниста і зараз заповнена ґрунтом, інформує The History Blog.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи відкопали унікальні давньоримські мечі

Артефакт походить із VI - VII ст. Тоді графства Норфолк і Саффолк утворили незалежне Королівство Східна Англія. Можливо, він належав комусь із близького оточення великого лорда або англосаксонського короля. Адже людина могла дозволити собі золото, гранати, водночас вимагати їхньої майстерної обробки. Дослідники також встановили, що гранати були індійського або шрі-ланкійського походження. Це свідчило про широкі торгові зв'язки Англії в ті часи.

Археологи розповідають, що хоч подібні пірамідки знаходили й раніше, їхнє призначення не зовсім зрозуміле. Перемичка, що перетинає нижню сторону фігурки, може вказувати на те, що предмет служив для закріплення меча чи кинджала в піхвах.

Нещодавно шукачка скарбів Кет Джайлз знайшла 87 монет і 13 срібних зливків часів вікінгів під час пошуків із металодетектором на британському острові Мен.

Срібні монети викарбували між 990-м і 1030 роком в Англії, Дубліні, Ґерманії та безпосередньо на острові Мен. На більшості зображені портрети короля Англії, Данії та Норвегії Кнута, короля Англії Етельреда II, імператора Священної Римської Імперії Оттона I, а також короля Зіґрітта Шовкобородого, який правив Дубліном із 990 до 1036 року й мав скандинавське походження.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік знайшов золоту піраміду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути