середа, 13 лютого 2013 11:26

Червона лінія київського метро мала проходити через Троєщину - києвознавець

Автор: Фото: starkiev.com
 

Метро у столичному Деснянському районі, який у народі називають Троєщина, планували побудувати ще у 1970 році. Проте відхилення від проектів метробудівцями та відсутність фінансування так і не здійснило задуманого. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів києвознавець Костянтин Козлов.

За його словами, за проектом лінія метро мала йти на житловий масив Воскресенка, а станція метро Лівобережна мала проходити через Троєщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ставлення до пам'ятників сталінське - історик

"Станція пересадки мала йти десь у районі вулиці Ватутіна. Проте основними причинами того, чому метро на Троєщині так і не побудували досі - це відхилення від проектів та відсутність фінансування", - розповів Козлов.

І додав, що технічно побудувати метро у Деснянському районі Києва сьогодні можливо.

"Всі питання вирішуються, якби дуже хотіли. Є такі речі, як інтереси громади, і я думаю, що на якихось адекватних умовах всі конфлікти можна було вирішити", - розповів Костянтин Козлов.

Столичний метрополітен відкрили 6 листопада 1960 року. Має три діючі лінії - це Святошинсько-Броварська, Куренівсько-Червоноармійська, Сирецько-Печерська. Працює три підземні вузли пересадки у центрі міста. Лінія метро на лівий берег запрацювала у 1965 році. Проте за проектом, як розповів експерт, мала відкритись у 1963 році.

Зараз ви читаєте новину «Червона лінія київського метро мала проходити через Троєщину - києвознавець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути