Ексклюзиви
понеділок, 26 червня 2017 14:20

Чарлі Чаплін для зйомок фільму найняв 2500 волоцюг

Чарлі Чаплін для зйомок фільму найняв 2500 волоцюг
Фільм Чарлі Чапліна "Золота лихоманка". Фото: Вікіпедія

26 червня 1925 року у Голлівуді відбулась прем'єра фільму Чарлі Чапліна "Золота лихоманка". Він був сценаристом, режисером, продюсером і виконавцем головної ролі. У 1953 році "Золоту лихоманку" визнали суспільним надбанням США. Стрічка мала величезний успіх у світі і стала за обсягом касових зборів п'ята в історії німого кіно.

В німій пригодницькій комедії "Золота лихоманка" герой Чапліна Волоцюга вирушає на пошуки золота в Аляску. Наближається велика хуртовина, яку він змушений перечекати в одній хатині разом з іншим золотошукачем та в'язнем-втікачем. Згодом Волоцюга полишає пошуки золота та закохується у вродливау співачку. На нього чекають комічні пригоди та щасливий фінал. Режисер і виконавець головної ролі Чарлі Чаплін кілька разів зазначав, що хотів би, аби його найбільше пам'ятали саме за цим фільмом. Він доклав багато зусиль, аби стрічка була дуже якісна і все було ідеально. На один знімальний день спеціально найняли 2500 волоцюг, які зіграли золотошукачів. Чаплін 27 разів перемонтував стрічку, до того як дійти остаточного варіанту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сюжет романтичної комедії Чарлі Чаплін написав із життєвої історії сліпого клоуна

У Голлівуд Чарлі потрапив у 1913 році. Перші свої кроки в кіно зробив під керівництвом режисера Мака Сеннета, творця "Кістоун". У 1914 році він знявся у 34 фільмах, половину яких поставили ​​за його власними сценаріями. Чаплін швидко став знаменитий. 1920-го разом зі своїми друзями, акторами-подружжям Дугласом Фербенксом і Мері Пікфорд і режисером Девідом Гриффітом, він заснував кінокомпанію "Юнайтед Артистс". Власна компанія дозволила Чапліну ставити все, що він хотів. 1928 року Чапліна удостоїли номінації на премію "Оскар" як актора і режисера за фільм "Цирк". 25 грудня 1977 року помер у Швейцарії в оточенні близьких, йому йшов 89-й рік. Через три місяці після похорону труну з тілом Чапліна викрали з могили. Викрадачі вимагали від сім'ї актора викуп в 600 тис. франків.

Чарлі Чаплін (1889-1977) - легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер. Визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією"Оскар". Він грав ролі, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним із класиків ери німого кіно. За свою кар'єру, яка тривала понад 65 років, пройшов шлях від вікторіанських сцен британських мюзик-холів до Голлівуду — центру світового кіномистецтва. Чаплін був одружений чотири рази, мав 11 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Чарлі Чаплін для зйомок фільму найняв 2500 волоцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути