понеділок, 06 лютого 2017 09:00

Сюжет романтичної комедії Чарлі Чаплін написав із життєвої історії сліпого клоуна

Сюжет романтичної комедії Чарлі Чаплін написав із життєвої історії сліпого клоуна
Фільм Чарлі Чапліна "Вогні великого міста"

6 лютого 1931 року на екрани в США вийшов фільм Чарлі Чапліна "Вогні великого міста". Стрічка посідає перше місце у списку серед 10 найкращих романтичних комедій за версією Американського інституту кіномистецтва. Фільм - німий, хоча і знятий після закінчення епохи німого кіно.

За сюжетом, Маленький Волоцюга (Чарлі Чаплін) зустрічає красиву, але сліпу дівчину (Акторка Вірджинія Черрілл), що торгує квітами на вулиці. Дізнавшись про те, що дівчині може допомогти операція, вирішує знайти для цих цілей кошти. Несподівано доля дарує йому зустріч з п'яним і тому щедрим мільйонером – він дає йому гроші. Протверезівши, благодійник забуває про добровільний подарунок і заявляє про крадіжку. Дівчині зробили операцію, поки Волоцюга сидів у в'язниці. У фінальній сцені вони зустрічаються.

Читайте також: 75 мільйонів доларів заробив Чаплін на "Великому диктаторові"

"Сюжет фільму мені підказала історія циркового клоуна, що втратив зір в результаті нещасного випадку. Щоб не лякати вразливу доньку він приховував сліпоту. Клоун ходив по кімнаті, спотикаючись, наштовхуючись на меблі, а дівчинка весело сміялася. Однак все це було дуже вже сентиментально, і в "Вогнях великого міста" сліпота клоуна перейшла до дівчини-квіткарки" - писав про сюжет фільму Чарлі Чаплін.

Зйомки фільму почалися 31 грудня 1927 року і тривали близько трьох років. Робота над фільмом йшла під час Великої депресії. До того часу звукове кіно існувало вже кілька років, так що у Чапліна з'явилася можливість самому писати музику для своїх фільмів.

Чарлі Чаплін (1889-1977)— легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер. Визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією"Оскар". Він грав ролі, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним із класиків ери німого кіно. За свою кар'єру, яка тривала понад 65 років, він пройшов шлях від вікторіанських сцен британських мюзик-холів доГоллівуду — центру світового кіномистецтва. Чаплін був одружений чотири рази, у нього було 11 дітей.
Зараз ви читаєте новину «Сюжет романтичної комедії Чарлі Чаплін написав із життєвої історії сліпого клоуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі