середа, 17 липня 2019 11:36

Будівельники натрапили на череп, якому понад 6 тис. років

Автор: glavnoe.ua
  У Франкфурті знайшли череп представника лінійно-стрічкової кераміки
У Франкфурті знайшли череп представника лінійно-стрічкової кераміки

Археологи розкопали череп епохи неоліту у Франкфурті-на-Майні, Німеччина. На нього натрапили будівельники під час підготовки майданчика для зведення нових житлових будинків у районі Хархайм.

Дослідники переконані, що череп належав одному з перших людей, які почали вести осілий спосіб життя на території нинішнього Франкфурта-на-Майні у період кам'яного віку, точніше - неоліту. Керамічні уламки, виявлені на місці розкопок, дозволяють датувати останки приблизно 4800 р. до н.е. і віднести знахідку до культури лінійно-стрічкової кераміки, повідомляє Главное.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали поховання господарів зі слугами

Давніших людських останків у цих місцях ще не знаходили. Деякі інші тутешні артефакти датуються 5500 роком - періодом, коли сюди переселилися перші люди з Месопотамії. Вони почали вести осілий спосіб життя, тобто займатись землеробством і скотарством, які прийшли на зміну полюванню та збиральництву.

Представників культури лінійно-стрічкової кераміки зустрічали археологи й в Україні. Назву вона отримала за характерним візерунком на кераміці, зробленим за допомогою відбитка стрічки.

Під Маріуполем археологи розкопали поховання кіммерійця. Скелет знайшли в одному з курганів.

Керівник експедиції археологів В'ячеслав Забавін розповів, що тіло належить молодому чоловікові, його зуби добре збереглися. Йому було приблизно 23-35 років. Чоловік похований у скрученому вигляді на лівому боці. Останки знайшли на глибині 40 см від поверхні.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники натрапили на череп, якому понад 6 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути