субота, 10 жовтня 2020 11:30

Як російські та австрійські солдати чаркувалися на фронті – добірка фото
7

Роздача вина в перший день Різдва солдатам російської армії, Перша світова війна, 1915 рік
Фото: archivinformationssystem.at
Два хлопчаки зупинились біля ресторації, в якій харчувались солдати австро-угорської армії. Там наливали пиво, вино, ром. Через дорогу була кав'ярня. Ковель, 1916 рік
Солдати австрійської армії відпочивають в барі, Ковель, 1916 рік
Солдати австрійської армії відпочивають в барі, Ковель, 1916 рік
Російські та австрійські солдати розпивають вино на лінії фронту, 1918 рік

Пропонуємо добірку світлин пов'язаних з алкоголем та військовими. Вони датуються періодом Першої світової війни. На фото солдати ворогуючих армій – російської та австро-угорської.

Влітку 1916 року при форсуванні річки Прут силами російського 11-го армійського корпусу 9-ї армії стався прикрий інцидент. Переправа 127-го піхотного полку на південний берег річки була фактично зірвана через винний склад, який опинився на шляху проходження солдат.

Питання п'янства серед солдат в роки війни стояло жорстко. В жовтні 1916 року головнокомандуючий Західним фронтом навіть підписав постанову "Про боротьбу із п'янством". Документ розповсюджувався на території Волині. Таким рішенням в російській армії боролись із потраплянням алкоголю від населення. Людям дозволяли продавати легкі виноградні вина в спеціально визначених місцях. Була заборона зберігати алкогольні напої, отримані внаслідок бродіння та перегонки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З вудками і кіньми - як солдати обживали графський палац під час Першої світової

Алкоголь можна було придбати лише для лікування. Робили це аптеки, амбулаторії, лікарні та лабораторії. Накладався великий штраф, якщо поліція виявляла самогонні апарати або їх деталі в місцевого населення. Не просто було тоді купити також і звичайний одеколон. Його не продавали неповнолітнім та солдатам нижчих чинів.

За порушення, карали конфіскацією майна та кримінальною відповідальністю. Також самих злісних порушників ув'язнювали до тюрми та накладали штраф розміром 3 тис. рублів.

Показали фото повсякденного життя берлінців від Різдва до Нового року. Усі світлини зроблені в часи Другої світової війни у 1940 році майстром Міхаелем Соботтою.

Зараз ви читаєте новину «Як російські та австрійські солдати чаркувалися на фронті – добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути