середа, 01 липня 2020 11:05

З вудками і кіньми - як солдати обживали графський палац під час Першої світової
7

Військові відпочивали у палаці на Закарпатті під час війни
Фото: archivinformationssystem.at
Військові відпочивали у палаці на Закарпатті під час війни
Військові відпочивали у палаці на Закарпатті під час війни
Військові відпочивали у палаці на Закарпатті під час війни
Військові відпочивали у палаці на Закарпатті під час війни

В Австрійському державному архіві зберігаються фото палацу графів Шенборнів, що в теперішньому селі Карпати Мукачівського району на Закарпатті. Там була резиденція та мисливський будинок. Під час Першої світової війни у ньому проживали вояки австрійської армії.

Будували палац 5 років. Ініціатором зведення був граф Ервін Фрідріх Шенборн-Бухгайм. Біля будівлі розбили сад-дендрарій. В ньому росли самшит, катальпа, сосна Веймута, канадська ялина, японська вишня. Посеред парку було розташоване озеро, яке бачимо на столітніх фото.

Будівля побудована у неоромантичному стилі. В палаці є 365 вікон - по кількості днів року, 52 кімнати – стільки як і тижнів, 12 входів - місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд мало волинське містечко, спалене російськими військами під час Першої світової – добірка фото

1945 року землю та маєток націоналізували, а мисливський замок Шенборнів став санаторієм "Карпати". Частина меблів та предметів інтер'єру передали в Ужгородський краєзнавчий музей.

Gazeta.ua пропонує переглянути світлини міста Снятин - сучасна Івано-Франківська область. Їх зробили австрійські військові фотографи під час Першої світової війни.

Місто знаходиться на лівому березі річки Прут. За 5 км на південь від міста проходить залізнична колія Львів - Чернівці.

Зараз ви читаєте новину «З вудками і кіньми - як солдати обживали графський палац під час Першої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути