пʼятниця, 02 листопада 2012 11:05

Вірменські археологи розкопали древню лазню і біржу

??

Автор: Фото: mir24.tv
 

Увага археологів усього світу в ці дні прикута до розкопок в Араратській долині Вірменії. Виявлені тут стародавні будівлі бронзового століття і небачені артефакти стали надбанням громадськості, передає МТРК "Світ".

У стародавньому городищі Арташата знайшли велике поселення, датована першим тисячоліттям до нашої ери. Вчені кажуть, що такої знахідки не було давно. Тут є не тільки житлові приміщення, але і своя велика лазня і навіть біржа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Античне графіті вперше виявили у Вірменії

Автор: Фото: mir24.tv
 
"Ми знайшли великий зал, який, швидше за все, був біржею. Також ми виявили кріпосну стіну протяжністю в 32 метри. Але найголовніше - це величезна лазня. У ній 10 кімнат. Справа в тому, що саме лазні та їх оздоблення в ті часи символізували багатство", - пояснив керівник археологічної експедиції Жорес Хачатрян.

Ще однією знахідкою порадували археологи з музею-інститута "Шенгавіт". У малодослідженому поселенні бронзового століття поблизу Єревана вони виявили храм періоду ранньої бронзи. Були знайдені вівтар для дерев'яного ідола, лавка і глиняне вогнище для священного вогню.

"Це унікальна знахідка! У приміщенні є два басейни для священного попелу: згідно зі стародавніми віруваннями, попіл не можна було викидати, оскільки це могло викликати гнів богів. Ми вперше знаходимо приміщення, спеціально призначене для священних ритуалів", - заявив директор музею-інституту "Шенгавіт" Володимир Чагарян.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про нововиявлені античні графіті на території Вірменії.??

Зараз ви читаєте новину « Вірменські археологи розкопали древню лазню і біржу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути