четвер, 18 жовтня 2012 13:26

На ділянці Великого шовкового шляху археологи знайшли 17 старовинних монет

Автор: Фото: epochtimes.ru
 

Нещодавно на відрізку Великого шовкового шляху, розташованому на півночі центральної частини Китаю (повіт Сіцзі Нінся-Хуейського автономного району), археологи викопали 17 старовинних монет. Експерти припускають, що ці дорогоцінні монети належать епосі стародавнього Кушанського царства в Центральній Азії.

За повідомленням материкових ЗМІ, круглі й овальні старовинні монети, знайдені при розкопках, відлиті з бронзи. Кожна монетка важить від 2,4 до 3,7 грама, діаметр монет - від 1,2 до 1,5 сантиметра, товщина - приблизно 0,25 сантиметра. На зворотному боці стародавніх монет є нечіткий малюнок тварин і піктограми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Євпаторією виявили найдавніші кримські каменоломні

За попередньою оцінкою фахівців, ці монети належать Кушанському царству Центральної Азії епохи династії Хань. У Нінся-Хуейському автономному районі вони були виявлені вперше, відомо, що раніше в Китаї монети цієї древньої держави знаходили тільки в Синьцзян-Уйгурському автономному районі, в Лоулань - важливому пункті на ділянці Великого шовкового шляху між Хотане і Дуньхуані.

За словами фахівців, кушанські монети мають велику історичну цінність. Їх виготовляли із золота, срібла, міді та інших матеріалів. На лицьовій стороні монет зображено постаті людей і букви (символи).

Кушанське царство (китайською "Гуйшуан", I-III століття н. е.) - стародавня держава, що розташовувалася на території сучасної Середньої Азії, Афганістану, Пакистану, Північної Індії. За однією з версій, вона була заснована кочовим народом, що прийшов з території, де зараз розташовується автономний район Сіньцзян на північно-західній околиці Китаю.

Зараз ви читаєте новину «На ділянці Великого шовкового шляху археологи знайшли 17 старовинних монет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути