середа, 12 травня 2010 01:00

"Половину пенсії трачу на ліки"

— Пройшов я всю війну від Бєлорусії до Бєрліна в пєхоті. На Рейстазі написав: "Смерть Гітлеру! Я побідив і розписуюся на твоєму шляху". На війні лише раз злякався. Нас після атаки семеро залишилось із взводу, а командир — лейтенант Кузнєцов — восьмий. Сиділи в окопі. Він записував усіх, казав, що буде подавати прєдставлєніє на Червону зірку. Устиг кількох написати, як у нього попав снаряд. Кузнєцова рознесло на дрібні куски: в один бік голова полетіла, в інші — ноги, руки.

Після війни ще чотири роки я служив шофером у Германії. Армію відбував. Те, що був на війні, не щиталося. Потім у Крижопільському районі будував хату. Як построїлися, дім продали і у Вінницю переїхали. Але хіба це житло, однокімнатна діра! Получаю тисячу гривень. Половину пенсії тратимо з жінкою на ліки. Мені б якусь путьовку взяти в санаторій, підлікуватися. Серце болить. Грижа так схвачує, що дихати не можу, кончаюся. Врачиха направлення в больніцу не виписує. Каже, треба прийти в поліклініку, обстежитися. А я не годен ходити.

Михайло МЕЛЬНИЧУК, 85 років, ветеран, м. Вінниця

Зараз ви читаєте новину «"Половину пенсії трачу на ліки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути