середа, 09 квітня 2014 12:28

Жінки-трудоголіки частіше страждають ожирінням

Жінки-трудоголіки частіше страждають ожирінням

Жінки-трудоголіки частіше страждають ожирінням які тривалий час проводять в офісі (більше 35 годин на тиждень), ризикують набрати зайву вагу або заробити ожиріння. Такого висновку дійшли співробітники австралійського центру економіки охорони здоров'я при університеті Монаш, проаналізувавши вплив зайнятості та кількості відпрацьованих годин вага офісних співробітниць.

Вчені під керівництвом доктора Ніколь О спостерігали за станом здоров'я 9276 жінок у віці від 45 до 50 років. У ході дослідження вони використали дані раніше проведеної роботи Australian longitudinal Study of здоров'я жінок (1996-1998 рр..). В результаті фахівці встановили, що 55% жінок додали у вазі протягом двох років (36% з них не займалися фізичними вправами). У середньому дами набрали 1,5% від їх початкового ваги, однак жінок з ожирінням було значно більше.

Вчені відзначили, що проблема стосується офісних співробітниць, які з недостатньою увагою ставляться до свого здоров'я і не займаються фітнесом. "Більше 60% австралійок зараз страждають від ожиріння або надлишкової ваги, що представляють серйозну проблему для охорони громадського здоров'я", - коментує автор роботи.

Фахівці відзначили, що жінки, які працюють понад 49 годин на тиждень, частіше курять і вживають алкоголь - у 65% випадків це загрожує розвитком небезпечних захворювань.

Результати дослідження опубліковані в журналі International Journal of Obesity.

Зараз ви читаєте новину «Жінки-трудоголіки частіше страждають ожирінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути