Черешню шкідливо їсти людям із проблемами в кишечнику. Дієтолог Людмила Бабич застерегла, що у неї можуть бути нітрати та небезпечні ферменти.
Про це пише ГолосUA.
"Черешня заборонена тим, хто часто страждає розладами шлунку та діареєю. Вона надає додаткову проносну дію. Також вживання черешні варто уникати при непрохідності кишківника", – зазначила Людмила Бабич.
Вона попередила, що перед вживанням черешню потрібно замочити у холодній воді на 20 хвилин. Після цього рослину промити під проточною водою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити весняні овочі та фрукти кориснішими
Вживати черешню потрібно через півгодини після трапези, але не на голодний шлунок. На день достатньої їсти 20-25 ягід.
Слід пам'ятати, що черешня, як і всі ягоди, має властивість накопичувати нітрати. Хоча є речовини, які ще більш небезпечніші. Нітрозаміни використовуються для зовнішньої обробки овочів і фруктів.
Шкірка ківі за деякими показниками корисніша, ніж м'якоть. Вона містить клітковину, яка допомагає травленню і знижує рівень холестерину в крові. У шкірці ківі її на 50% більше в порівнянні з м'якоттю.
Вітаміни Е і С сприяють швидкому загоєнню ран і шрамів, роблять шкіру красивою і підвищують загальний життєвий тонус. Вони борються з бактеріями і допомагають зберігати молодість і здоров'я.
Коментарі