Весняні овочі та зелень можуть нанести більше шкоди, ніж користі. Перед вживанням їх треба правильно обробити.
Як саме розповів Борис Скачко, столичний дієтолог.
Свіжі ягоди та зелень стають безпечними через 15 хвилин після термічної обробки. Всесвітня організація охорони здоров'я вказала їх першими в рейтингу найбільш шкідливих продуктів.
Свіжі овочі викликають здуття живота. Від цього виникає гниття в кишечнику. З'являється неприємний запах із рота й від тіла, біль у суглобах, утворюються камені в нирках.
Через здуття організм не отримує корисних речовин. У кров потрапляють продукти життєдіяльності бактерій.
Якщо здуття виникає часто, варто зробити в лабораторії копрограму. Це аналіз калу для визначення, який продукт не перетравлюється.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який корисніше їсти зі шкіркою
"Через немиті овочі можна заразитися 150 видами паразитів. Користь отриманих із зеленню вітамінів не перекриє шкоду від тих гадів. Наприклад, свинячий ціп'як виростає завдовжки 5 метрів, а бичачий — 10 метрів. А довжина тонкого кишечника — всього 8 метрів. Щоб перевірити організм на наявність глистів, треба здати аналіз крові та калу.", розповідає дієтолог.
Для профілактики паразитів помідори та огірки поливають окропом і труть щіткою. Петрушку, кріп та зелену цибулю варто додавати в страву наприкінці приготування.
Коментарі