четвер, 24 травня 2018 09:25

Назвали фрукт, який корисніше їсти зі шкіркою

Назвали фрукт, який корисніше їсти зі шкіркою
Ківі корисніше їсти зі шкіркою Фото: wworld.com.ua

Шкірка ківі за деякими показниками корисніша, ніж м'якоть.

Вона містить клітковину, яка допомагає травленню і знижує рівень холестерину в крові. У шкірці ківі її на 50% більше в порівнянні з м'якоттю.

Вітаміни Е і С сприяють швидкому загоєнню ран і шрамів, роблять шкіру красивою і підвищують загальний життєвий тонус. Вони борються з бактеріями і допомагають зберігати молодість і здоров'я.

Крім того, містять фолієву кислоту, яка підвищує настрій і працездатність, допомагає кровотворенню. Вона обов'язково має бути присутня в раціоні вагітних для нормального розвитку плода. Варто додати, що фолієвої кислоти в шкірці ківі на 32% більше, ніж в м'якоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно набирати вагу - поради дієтолога

Не варто їсти більше 2-3 ківі в добу, якщо ви вживаєте їх майже кожен день. Часте поїдання цього фрукта в великих дозах може спровокувати дерматит або зіпсувати роботу підшлункової залози, адже ківі дуже насичений вітамінами і кислотою. Якщо ж ви їсте його час від часу, то обмежень у кількості немає - орієнтуйтеся на власне самопочуття.

Ківі зі шкіркою не можна їсти, якщо у вас:

алергія на ківі;

підвищена кислотність;

гострий гастрит або виразка;

діарея;

камені в нирках або ризик їх розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Назвали фрукт, який корисніше їсти зі шкіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути